EPH kiépítés gázcirkóhoz otthonához

Az EPH kiépítés gázcirkóhoz korábban ajánlott volt ma ez kötelező szabvány! Bizza ránk ezt az apró, de nagyon fontos védelmi hálozat kiépitését.

Kisfeszültségű hálózaton pedig a fémes szerkezetekre, kötelezően betartandó úgynevezett EPH azaz egyenlő potenciálra hozás szabályai érvényesek. Ezért a víz, gázcsövek, gázkazánok, cirkók, radiátorok központi fűtésnél, régi vaskádak, zuhanyzótálcák és minden lényegében olyan fémtest amely az épület szerkezetéhez tatozik, kötelezően bekötendő a hálozat főföldelő kapcsára. Ezekre a kötésekre megfelelő bilincsek, rögzitők vannak a szerelésre. Ezek pedig mind az emberi életet kívánják megvédeni egy estleges hiba okozta elektromos defekttől, ahol a veszélyes feszültség az emberi testtel érintkezhet. Pl. ha egy fűtéscsőre valamilyen okból kifolyólag áram azaz feszültség kerűlne, úgy az nem az emberi érintés fele fog haladni hanem a föld fele, hogy ne okozzon áramütést. Régen az EPH vezetéket a vízcsőre is kötötték mert akkor még fémcsövek voltak a földben amik alkalmasak voltak “védőszondaként” is működni. Ma ez már szigorúan tilos, hiszen a legtöbb helyen már műanyag csövekkel vezetik a vízet a vízórától a házba. Fontos, hogy a védendő épületnek legyen egy saját védőpotenciáló földelőszondája is, ami még nagyobb biztonságot adhat. Mindig szakemberre bízza ezeknek a fontos rendszereknek a kiépítését!

  • Legyen Szabványos védelem EPH
  • Megbízható Érintésvédelem otthonában
  • Veszélyes hibafeszültségek levezetése
  • Biztonságos Földelő rendszerek
Bojler EPH

Megfelelő EPH kialakítás

Lakásokban, családi házakban megfelelő egyenpotenciálra hozása ( EPH) kialakítása ma már műszaki követelmény minden felújításnál és kivitelezésnél. A villanyszerelő dolga a megfelelő méretezésű védővezető kialakítása és beépítése a ház fő földelő kapocsába vagy lakásokban a PE sínre! Az eph vezeték minden esetben legalább azonos keresztmetszetűnek kell lennia a betáp fázis vezetőjével, annak érdekében, hogy az esetleges testzárlati hibákat levezesse és ne jelenjen meg veszélyes, emberi életre ártalmas hiba feszültségek a testeken. Régen ajánlott alkalmazás volt ma már bekötési előírás! Felújításnál automatikusan belevesszük a munkák elvégzése közé, az Ön biztonsága érdekében is!

Cím

Mende Fő utca 1.

+36 30 203 29 98

Email

ltvillany@gmail.com